Mestské informačné centrum bude prevádzkovať radnica

01.11.2011 Prešov

Prešov 1. novembra (TASR) – Mestské informačné centrum (MIC) na Hlavnej ulici v Prešove, ktoré bolo niekoľko týždňov zatvorené pre ukončenie zmluvy mesta so súkromným prevádzkovateľom, už znova funguje. Jeho činnosť bude zabezpečovať priamo radnica prostredníctvom dvoch externých pracovníkov.
Hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Gazdová informovala, že MIC bolo minulý mesiac znovu otvorené a do konca roka 2011 bude pracovať v prechodnom režime.
Návštevníkom bude bezplatne poskytovať informácie o kultúrnych a historických pamiatkach, podujatiach, atrakciách, trávení voľného času. Tiež o cyklotrasách v okolí mesta, ubytovaní, stravovaní, doprave, inštitúciách a úradoch.
\"S rozbehnutím platených služieb, ako napríklad predaj vstupeniek, turistických a propagačných materiálov či darčekových predmetov, sa počíta od januára budúceho roku,\" uviedla hovorkyňa.
Dodala, že infocentrum bude otvorené v pondelok až piatok od 9. do 17. hodiny, v sobotu o 9. do 13. hodiny a v nedeľu popoludní od 13.00 o 17.00 h.
V súvislosti s prevádzkovaním MIC mestské zastupiteľstvo na svojom poslednom zasadnutí schválilo v rámci rozpočtových opatrení, peniaze na platy pre zamestnancov mimopracovného pomeru vo výške vyše 4000 eur. 
 

Vyberte región